IDA’S RAW KITCHEN GÄSTAR HOUSE OF BLOSSOM + TVÅ RECEPT!

En härlig dag i april gästade Ida’s Raw Kitchen grymma Blossom Taintons podcast House of Blossom. Gäst var också välrenommerade Sven Holm, dr i orientalisk medicin och akupunktör. Samtalet tog oss mellan nålar och enzymer (de så kallade ”kroppens gudar”), Japan, akupunktur, hållbarhet och raw matfilosofi. Kanske får man även höra mig sjunga lite om man har tur?. Självklart passade jag även på att bjuda på lunch, vilket denna dag bestod av Asiatisk kokossoppa och min smarriga Happy Chocolate Mousse.

Lyssna på avsnittet och kolla in Blossoms pod här!

För er som inte var med i köket denna härliga eftermiddag bjuder jag självklart på recepten från lunchen. Bara att sätta igång att hacka och mixa!:)

 

ASIATISK KOKOSSOPPA

4 personer

 

1 burk ekologisk kokosmjölk a’ 400 ml

2 dl vatten

3 cm färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

1 stjälk citrongräs

1/2 röd chili

1 msk kokosolja

2 dadlar

1 lime

3 msk tamari

2 dl koriander

 

Hacka citron, ingefära och vitlök i mindre bitar. Pressa citronen. Kärna ur dadlarna. Mixa samtliga ingredienser till en slät soppa.

 

Grönsaksnudlar 

1 pkt sjögräsnudlar/kelpnudlar

2 grön zucchini

 

Lägg sjögräsnudlarna i en skål med vatten i ca 10 minuter tills de mjuknat lite. Häll av vattnet. Svarva zucchini med en grönsakssvarv/spiralizer alt skala zucchinin i strimlor med en potatisskalare. Blanda samman i en skål. Fördela grönsaksnudlarna i fyra stycken djupa tallrikar och fyll på med kokossoppa. 

 

Topping

1 broccolistånd

1 röd paprika

3 blad rödkål

2 stjälkar salladslök

Färsk koriander

 

Strimla rödkålen fint. Hacka paprika och salladslök. Skär broccolin i minibuketter och massera dem i en skål med lite tamari och olivolja tills de mjuknat.

Toppa soppan med de hackade grönsakerna, marinerad broccoli och färsk koriander. 

 

IDA’S HAPPY CHOCOLATE MOUSSE

2-3 personer

 

2 avokado

10 färska dadlar

1 dl vatten

3 msk kakaopulver

1/2 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

Ev honung eller agavesirap för mer sötma

 

Kärna ur dadlar och mixa med vattnet i en matberedare eller mixermaskin. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en len konsistens. Smaka ev av med mer kakao för intensivare chokladsmak och honung/agavesirap för mer sötma. Servera med färska hallon och toppa med kakaonibs och kokosflingor. 

 

chokladmousse blossom

IDA’S HAPPY CHOCOLATE MOUSSE  – Mums!!:)