Öppet Hus på Aveqia Stockholm!

Ännu en härlig kväll på Aveqia Stockholm!

Öppet hus den 30 augusti med omkring 250 gäster på Aveqia Stockholm blev som vanligt succé! Så mycket god mat och trevliga möten!! Dessutom fick jag äran att hänga med störtsköna IB Trolle från Lindenbaum som säljer grymmaste mixermaskinen vita mix! ?✨ Många var nyfikna på rawfood-smakproverna, så här kommer recepten.

Mums, mums och håll till godo! Tack Aveqia, alla gäster och arrangörer för en superhärlig kväll!

 

SOLROSRÖRA MED SVARVAD ZUCCHNI OCH DILLKRÄM

img_1029.jpg

Solrosröran och dillkrämen är jättegoda att ha som fyllning i wraps eller som tillbehör till sallad eller zucchinipasta. 

Solrosröra
5 dl solrosfrön (blötlägg i nån timme så blir de lättare att mixa)
Juice från 2 citroner
0,75 dl vatten
0,75 dl tamari
1 msk agavesirap
0,5 tsk cayennepeppar

Häll av vattnet från solrosfröna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt samtliga ingredienser och mixa tills det är tjockt och krämigt. Smaka ev av med mer tamari, citron, agave, cayennepeppar. Mixa tills allting blandat sig väl. Konsistensen skall likna en paté. 

Dillkräm
3 dl cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger
Juice från 1 citron.
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 knippa färsk dill (ca 30 gram)

Mixa alla ingredienser i mixer till krämig konsistens. 

RAW BLÅBÄRSGRÄDDE

img_1019-2.jpg

4 dl naturella cashewnötter
2 dl vatten
1-2 tsk vaniljpulver.
0,5 dl honung eller agavesirap
Juice från 2 citroner
2 dl blåbär

Mixa cashewnötter till ett mjöl i en torr mixerkanna. Tillsätt citronjuice, vatten, honung/agave, vaniljpulver och blåbär. Mixa igen till en krämig sås. Servera grädden som tillbehör till paj och  fruktsallad eller bara som den är dekorerad med bär och nötter. På bilden har jag toppat med kokos, lingon och mynta. Testa gärna att smaksätta grädden med andra bär såsom lingon, hallon och vinbär, eller uteslut bären helt för en naturell version!