RÅ CHOKLADDRYCK (istället för oboy!:)

Åh, vad jag gillade oboy när jag var liten. Jag, och säkert många andra med mig, har flertalet romantiska oboyminnen från barndomen. Varm oboy, kall oboy, oboy med pyttelite vatten så det blev till en kladdig chokladssmet… Smet = perfekta mellanmålet! Idag vet vi ju att oboy kanske inte är det bästa att sätta i sig, men då kan man istället göra en rawfood-variant!

Rå kakao är rikt på antioxidanter och verkar uppiggande, hampafrö kryllar av omega3 och omega6,  kokosolja är rikt på nyttiga fetter och det grymma macapulvret har en uppiggande effekt och innehåller också ämnen som ökar uthålligheten och balanserar hormonerna i kroppen. Maca har använts i ages av indianerna i Peru för att öka energin och stärka den mentala hälsan. Så när chokladsuget sätter in har vi oboy-älskare nu ett alternativ!  Vill man hellre ha sin choklad varm kan den såklart värmas lite försiktigt i en kastrull på spisen.

Det här är såå gott och en av mina absoluta favoriter!!

Enjoy!;)

 

Rå chokladdryck (istället för oboy!)

1 stort glas eller 2 små

 

2 msk skalade hampafrön

2 msk kokosflingor

1 tsk macapulver (kan uteslutas)

2 msk kakaopulver

1 msk kakaonibs

1 msk kokosolja

1 nypa salt

5 dl vatten

Några droppar stevia eller annan sötning

 

Mixa alla ingredienser till en krämig chokladdryck i en mixer. Söta med stevia till önskad sötma. (OBS! Stevia är väldigt sött i sin smak, så några få droppar räcker!) Har du inte stevia hemma kan du välja annan sötning, exempelvis honung eller kokossocker. Toppa med extra kakaonibs och kokosflingor.